Биг Бенд Брас Асоциация е един от най-добрите биг бенд оркестри в България.

Биг бендът е оркестър, при който, за разлика от малките (combo) джаз групи, където се залага повече на импровизацията, музиката е прецизно аранжирана. Биг бендът става популярен в ерата на суинга -1930-1940 и включва между 12 и 25 души – саксофонна, тромпетна, тромбонна и ритъм секции.

Още като студент Ангел Заберски – композитор, пианист, диригент и аранжор, ръководител на Биг Бенд Брас Асоциация, повлиян от музикалното кредо на своя баща композитора Ангел Заберски, започва да се увлича и да слуша биг бенд музика. Колкото повече навлиза в материята, толкова повече се убеждава, колко красива, и в същото време сложна е тази музикална материя. Материя, която се превръща в неговата голяма любов.

През април 2011 г. Ангел Заберски композира и аранжира 11 богати и пълнокръвни пиеси за биг бенд и заедно с Биг бенд Брас Асоциация записват своя първи албум “Highvoltage”.
ВБиг Бенд Брас Асоциация свирят едни от най-добрите съвременни музиканти в джаз и поп жанра – както утвърдени имена от родната музикална сцена, така и много млади и музиканти, които крачат с талант и с дързост в музиката.

Предстои и срещата с публиката на втория албум на Биг Бенд Брас Асоциация – албум с авторска музика на Ангел Заберски, както и аранжименти на две класически арии на Пучини -NeяsunDorma и CheGelidaManina.

Вече доста години Биг Бенд Брас Асоциация работи активно за популяризиране на изкуството на биг бенда в България – както със самостоятелни инструментални концерти, така и със съвместни концерти с изпълнители с богати гласови възможности и харизматично сценично присъствие като ХилдаКазасян, Васил Петров и Орлин Павлов.

       

БИГ БЕНД БРАС АСОЦИАЦИЯ С ДИРИГЕНТ АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ
Date

13.11.2017

Music Style

BIG BAND, JAZZ